För att kunna blogga och bygga upp din onlinebusiness behöver du ha en bra arbetsmiljö som både inspirerar och hjälper dig att arbeta. Ett hemmakontor som har allt vad du behöver för att lyckas.

Riktigt hemmakontor

För en seriös bloggare och internetentreprenör är ett kontor ett måste. Det finns en anledning till att så gott som alla youtubers sitter vid ett skrivbord och inte i en soffa då de filmar. Det är inte bara för att verka professionella, utan för att de faktiskt är det. För att lyckas måste du anamma samma tankesätt. Visst kan du arbeta i soffan, men du kommer arbeta mycket mer effektivt om du har ett skrivbord med en bra stol och alla tillbehör som du behöver.

Utrustning och material för hemmakontoret

Ditt skrivbord och din stol är det absolut viktigaste. För att få ett bra flyt i arbetet är det smart att också köpa in kontorsmaterial så att du både har block, pennor, bläckpatroner, kopieringspapper och annat som du behöver. Även om du gör mycket på datorn, så tänker vi faktiskt bättre när vi arbetar analogt. På SwedOffice köper du både kontorsmaterial och kontorsmöbler till ett mycket bra pris. Om du börjat få inkomst på bloggen, webbshoppen eller Youtubekanalen och skaffar f-skattsedel så köper du in allt som företagare och sparar in momsen.

Inspiration

Målet med ditt hemmakontor är att du ska jobba väl. Effektivt och inspirerande. Att driva en blogg och internetföretag innebär att du ska satsa på både kvantitet och kvalitet. Du måste producera mycket material, samtidigt är målet att det ska vara av hög kvalitet. Ganska svårt i början, men ju mer content som du skapar, desto bättre blir du. Det måste vara ett ställe som du gillar att vara på och där du enkelt börjar att jobba. Ett tips är att sätta upp en bild som ger dig inspiration. Det kan vara en bild på tavlan som youtubers får när de fått en miljon prenumeranter. Eller så har du skrivit ut en bild från en webbshop som verkligen inspirerar dig. Eller vad du vill göra i framtiden den dag du lyckats: resa jorden runt och leva som digital nomad eller kunna köpa egen lägenhet.

Arbetsflyt

När du jobbar vill du ha ett bra arbetsflyt. Arbetar du med mer än en skärm ska alla skärmar, eller både dator och surfplatta, lätt få plats på skrivbordet. Skrivaren bör vara i närheten. I ditt hem finns ett lager med både kopieringspapper och patroner. Så att du enkelt kan arbeta. Inte behöva leta efter gem eller kamerautrustningen till Youtubekanalen. Om du får plats är det smart att ställa en bokhylla i kontoret. För både papper och böcker som ger dig kunskap och inspiration.