Okej, om din plan är att ditt företag ska gå i konkurs, så finns det vissa saker som du kan göra för att garanterat “lyckas”. Du kan ju också vända på tipsen om din plan är att bli en framgångsrik företagare.

Tips 1: Lev i det förgångna och satsa analogt

Ett smart drag för att verkligen få goda förutsättningar att misslyckas är genom att satsa på att bara vara analog: skippa hemsidan, sociala media och mejl. Ju mindre digital du är, desto större chanser har du att kunderna inte når dig. Det du absolut inte ska göra, är att satsa på digital verksamhetsutveckling med hjälp av rätt IT-lösningar från Nordlo – det kommer hjälpa ditt företag alldeles för mycket. Bra IT-struktur är för satsande företagare som vill lyckas, inte gå i konkurs. Nej, skippa helst datorn och mobilen helt.

Tips 2: Gör det svårt att hitta dig

Om du nu skulle ha skaffat dig en hemsida, blogg eller sociala medier, så kan du ändå använda dem för att misslyckas. För det första ska du använda ett dåligt domännamn, så att när kunder letar efter just den tjänst eller produkt som du erbjuder, så kommer de inte till din sida. Du kan också skryta med höga priser och att betala “en för en och få en” till standardpris på Twitter eller Instagram!

Tips 3: Servicemindad

Har du någon gång gått in i en affär och personalen vänlig sagt “Hej” och “Säg till om du behöver hjälp” och sedan inte stört dig mer – du vet, så där skönt kundbemötande som vi trivs med i Sverige? Skippa allt vad service heter. Antingen säger du ingenting alls och helt enkelt går till fikarummet tills kunden äntligen haft vett att lämna affären, eller så ger du järnet. Gå fram till kunden, säg åt den vad den ska köpa, be den skynda sig, prata hela tiden och ge den ingen ro. Testa kläderna? Svara att det bara är för otränade veklingar som inte har koll på sin kroppsform. Under tiden bör du helst ha en öl i ena handen och en munk i den andra. Den kunden kommer inte att störa dig igen.

Tips 4: Pengar

Den enklaste sättet att misslyckas med ett företag är helt enkelt att satsa på ekonomin: betala inga löner eller räkningar. Du bör då ha lyckats gå i konkurs inom ett halvår. Under denna tid bör du också köpa in så mycket varor som möjligt.

Tips 5: Häng inte med i utvecklingen

Ett annat sätt att misslyckas som företagare är genom att inte hänga med i utvecklingen. Om du säljer bilar, så ska du skippa allt vad miljöbilar och miljövänligt heter. Oavsett vad du säljer, så ska du fly allt vad utveckling heter. Om de andra frisörerna erbjuder senaste trenden, så fortsätter du att klippa pottfrisyrer á la 70-talet. Det bör väl kunna skrämma bort några kunder i alla fall.