Berättelser om spöken och det övernaturliga kan vara fascinerande eller skrämmande, ofta en kombination av båda. Mer än en tredjedel av Sveriges befolkning tror på paranormala fenomen och ungefär var femte kvinna tror på spöken medan motsvarande siffra för män är en av tio. Inte så konstigt då att det är ett populärt ämne som tas upp i ett flertal olika medier. Det finns till exempel populära poddar som Sveriges Radios Creepypodden som fokuserat på urbana legender och så kallade ‘creepypastas’ (läskiga historier gjorda för webben). I TV finns det ett flertal olika tv-program som går ut på att jaga spöken, som exempelvis fyrans Det Okända som gick under många år.

Spöken påstås finnas lite varstans, men troligtvis inte på My Driving Academy i Stockholm. En prisvärd och duktig körskola som gör det enkelt att ta körkort. De har bland annat tagit fram en app som gör det smidigt att lära sig teorin. Om du är ute efter en Körskola Östermalm är det till dem du ska vända dig. Om du däremot fortfarande är sugen på några bra tips på spökbloggar ska du fortsätta läsa.

1. The Ghost in My Machine

En väldigt utförlig och väl researchad blogg som tar upp urbana legender, creepypastas och mycket annat. Allt är väldigt informativt och underhållande presenterat. The Ghost In My Machine är så pass bra att den fungerar som något av en databas över allt som har att göra med spöken och det övernaturliga.

2. Stories for Ghosts

Stories for Ghosts är bloggen för dig som vill läsa välskrivna recensioner av skräckfilmer, alternativt ta del av välskrivna noveller med skräcktema.

3. The Dreaming Wood

The Dreaming Wood kretsar inte så mycket kring spöken som om häxor och naturhistoria. En bra blogg för den som är intresserad av att fördjupa sig i vad häxkraft fyller för funktion under 2000-talet. Bloggen blandar det självupplevda med historiska genomgångar.

4. The Anomalist

The Anomalist drivs utifrån devisen att vi är omgivna av mysterier i vardagen. Bloggförfattarna till The Anomalist syftar till att försöka klargöra en del av dem. Här kan du läsa om allt från spökande dockor till de konspirationsteorier som omgärdar Kennedy-mordet.

5. Murder Is Everywhere

En reseblogg som skrivs av några kriminaljournalister som rapporterar från spöklika platser på olika håll i världen. Eftersom den skrivs av professionella journalister är den välskriven och bra researchad. Inläggen handlar om allt från välkända mordfall till besök på påstått hemsökta platser.

6. Bones Don’t Lie

Den här bloggen drivs av en kvinna vid namn Katy som studerar till att bli doktor i arkeologi. Med den expertisen i ryggen skriver hon en blogg som kretsar kring skrämmande saker. Här kan du läsa om allt från mysterier som omgärdar andra världskrigets massgravar till Maya-indianernas dödskulter.