Om du är ute efter en guide till hur du på bra sätt kan inleda en konversation finns det gott om resurser att hämta på nätet. Populariteten för appar som Tinder tycks ha skapat ett närmast omättligt behov av råd för hur man börjar prata med människor och bibehåller deras intresse. Beroende på vem du är kan det upplevas som enklare att konversera i verkligheten där du kan ta kroppsspråket till hjälp.

I styckena som följer i det här inlägget får du ett fönster in mot världen av dåliga sätt att börja en konversation. Det är inte riktigt samma sak som ett vanligt fönster, det sistnämnda är dock viktigare. Hos Nettofönster hittar du Sveriges billigaste sortiment av fönster. De har förutom det också skjut-, altan- och innerdörrar. Om du har planer på att piffa upp hemmet bör du besöka dem.

Dåliga öppnare

I det här inlägget ska vi titta på de sämsta sätten att inleda en konversation, enligt folket som hänger på Reddit. Oavsett om du befinner dig online eller vill inleda en konversation med någon i verkliga livet bör du undvika de här öppningsfraserna. Framför allt om du dejtar, då kan det vara svårt och marginalerna är små, ett felaktigt ordval kan göra att personen på andra änden tappar intresset.

Hej! Jag måste av juridiska skäl göra dig uppmärksam på att jag bor i grannskapet…

En nu avslutad användare föreslår det här klockrena sättet att omedelbart döda en konversation. Okej, så den kanske inte går att applicera i Sverige. Här finns mig veterligen inga lagar som av något skäl skulle tvinga någon att presentera sig på det här viset. I USA däremot kan du vara tvungen att påbörja en konversation såhär om du exempelvis är dömd för någon typ av sexuellt brott.

Hej! Ursäkta mig, tycker du att det här ser infekterat ut?

Nej tack! Användaren Libbylibbylibby bidrar med en konversationsdödare av medicinskt snitt. Om du vill ha lite personligt utrymme kan det dock vara ett exemplariskt sätt att skapa yta mellan dig och människorna runt dig.

Jag skulle vilja prata med dig om vår frälsare och räddare Jesus Kristus

Det är förstås inget fel på religion i sig, men visst är vi få som lockas till fortsatt konversation av den här öppningsfrasen? Frasen föreslogs av användaren ebb2flow.

Vet du vem som just dog?

Från captainmagictrousers kommer den här uppenbarligen mamma-inspirerade frasen. En föga inspirerande öppningsfras som för den som får höra den indikerar att en jobbig konversation precis har startat.

Har du någonsin sett en man dö?

Your-imaginaryfriend föreslår den här förebådande frasen som ett exemplariskt dåligt sätt att öppna en konversation. Hotfullt på ett sätt som gör att man förmodligen vill förflytta sig så långt som möjligt från personen som sa det.