Det finns många som bloggar. I verkligen misslyckas en hel del av bloggarna målet att få besökare eller att kunna tjäna pengar på sin blogg. Många bloggar är tillräckligt bra, alltså normalmediokra, men än fler är sämre än medel och vissa är än sämre. Här kommer fem tips för att skapa sämsta bloggen.

1# Gratisblogg

Det första du bör göra är att satsa på en gratisblogg, gärna med något riktigt långt och menlöst domännamn. Om du satsa på en gratisblogg kan du inte heller tjäna pengar på den – sämsta möjliga utgångsläge för att lyckas. Det innebär också att du alltså inte ska investera i att köpa hosting, alltså din plats på nätet som ger dig möjlighet att ha en egen blogg. Ungefär som när du ska skaffa bil: istället för att hitta ett schysst leasingavtal med en bra bil, så satsar du på en gammal bensinslukare från 80-talet. Om du faktiskt vill lyckas i biljakten kan du däremot leasa Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid bil – en skön körupplevelse, samtidigt som du är klimatsmart.

2# Ditt bloggnamn

För det andra måste du skaffa ett riktigt dåligt domännamn, ungefär det sämsta du kan tänka dig. Gör det långt, och gärna svårt att komma ihåg. Tillsammans med namnet från gratisbloggen kommer inga sökmotorer att vilja ranka dig högt – om någon skulle söka på ett ord som faktiskt finns på din blogg. Då undviker du också att någon stackars surfare skulle vilja klicka in på din blogg. Du kan också satsa på att heta något helt irrelevant, som inte har något med ditt innehåll att göra; som “vegandags” och skriva om hur man gör 92 procentiga köttkorvar.

3# Innehåll

De sämsta bloggarna har tämligen dåligt innehåll. Bloggarna skriver ointressanta saker om sig själva. Berätta vad du gjort under dagen, som vilken tid du åt frukost och vad du åt – varje dag. “Idag åt jag frukost klockan 7:08, en ostsmörgås och en kopp te. Det var gott.” Någon dag kan du lägga till att brödet kommer att gå ut om tre dagar, eller något annat lika ointressant och menlöst.

4# Kommunikation med läsarna

Det här är kanske det allra enklaste för att skapa sämsta bloggen. Eftersom du förhoppningvis inte får några besökare, eller väldigt få, så behöver du inte bry dig så mycket om att undvika att kommunicera med dem. Men om du av misstag skulle få en stackare som tagit sig tid att skriva något i ditt kommentatorsfält, så har du två val: ignorera eller svara riktigt dåligt. Om de önskar dig en bra dag, så kan du svara att det var ju oschysst av dem att inte önska dig den bästa dagen någonsin i sitt liv. Sådana otrevliga läsare vill du inte veta av. Och så blockar du personen – uppdrag sämsta bloggen completed!

5# Skriv sällan

För att skapa en blogg måste du ju skriva, ja, men undvika att göra det för ofta. Då finns det en risk att sökmotorerna börjar premiera dig. Skriv sällan, eller väldigt ofta, men bara onödiga saker.