Content is King på internet. De som verkligen lyckas med sin blogg eller Youtubekanal är de personer som har ett bra innehåll som de presenterar på rätt sätt. Att driva en blogg eller Youtubekanal handlar mer om att på ett pedagogiskt sätt kunna förmedla kunskap som folk efterfrågar, än att skapa fräna filmer eller vara snygg. Fokusera på att presentera ditt budskap på ett effektivt, informativt och målgruppsorienterat sätt och din kanal kommer att växa.

Vikten av presentationsteknik

Gå ut på Youtube. Sök på ett ämne och titta på filmer av youtubers som har många prenumeranter och/eller på filmer med många visningar. Du kommer snart se att de största youtubarna har ett pedagogiskt upplägg. Rubrik och innehåll stämmer. I början av filmen kommer de att berätta vad filmen handlar om, en viktig tanke eller ge dig ett litet smakprov. För att lyckas på Youtube behöver du lära dig hur du presenterar ditt ämne på ett relevant sätt. Investera i Advantum Kompetens kurser i presentationsteknik så kommer ditt företag, din Youtubekanal eller blogg snabbt att växa. Det blir både intressant och relevant för vanliga människor att lyssna på dig.

Pedagogik på YouTube

YouTube är både ett ställe vi går till för underhållning och information. Idag kan du lära dig vad som helst på YouTube, men naturligtvis väljer du filmer som verkligen hjälper dig framåt i livet. Låt oss säga att du vill komma i form med periodisk fasta, intermittent fasting, och söker på det. De största kanalerna har seriösa läkare som på ett mycket pedagogiskt sätt förklarar olika aspekter av intermittent fasting. Detsamma gäller om du ska bygga om altanen, bygga en hemsida, sy en medeltidsklänning eller skapa en bröllopsfrisyr. När vi går ut på internet och söker efter ett ämne är vi inte intresserade av personen, utan om de olika saker som vi kan lära oss och applicera i våra liv.

Relevant kunskap

Om du vill driva en stor kanal på YouTube som ett komplement till din blogg, en förlängd arm av ditt företag eller som en blivande heltidssyssla måste du göra dig relevant för andra människor. Förutom din mamma och pappa och kanske en snäll kompis, så är väldigt få intresserade av dig som person; såvida du inte heter Zlatan eller Zara Larsson. Människor är intresserade av kunskap som de kan tillämpa i sina liv. Genom att kombinera värdefull kunskap med högklassig presentationsteknik kommer du att kunna nå ditt mål.