Just när jag tyckte att jag hittat rätt insåg jag att allt var fel. På vägbeskrivningen stod det: "- Kör rakt fram. Sväng inte till höger vid den gula

Just när jag tyckte att jag hittat rätt insåg jag att allt var fel. På vägbeskrivningen stod det:

“- Kör rakt fram. Sväng inte till höger vid den gula postlådan utan fortsätt rakt fram. Sväng inte vänster vid det gröna huset utan fortsätt bara rakt fram. Sen när du ser ett växthus på vänster sida och ett vitt boningshus på höger sida så ska du köra 360 meter längre fram. Sen när du ser mitt hus på vänster sida så ska du svänga till höger för att bakom häcken finns en parkeringsplats.”

Det här var inte den slags vägbeskrivning som är lätt som en plätt att följa. Det som förvirrar är ju alla dessa beskrivningar där det står att man inte ska svänga in här eller där. Det behövs ju inte. Det är ju bara att skriva kör rakt fram tills … och sen nästa kännetecken som talar om att man är på rätt spår. Alla dessa förklaringar om var man INTE ska svänga är bara förvirrande. Och på slutet står det i vägbeskrivningen: “när du ser mitt hus”… Vadå, ser ditt hus? Ser inte huset ut på nåt sätt eller ska man bara förstå ifall jag ser ett hus på ena sidan av vägen och en häck på andra sidan av vägen så är jag framme???

Nu finns det ju mobiltelefoner i alla fall så man kan ringa upp och fråga hur det där huset ska se ut. Men tänk innan mobilen var så allmän – det var inte så länge sen – så var ju en sån här vägbeskrivning helt hopplös att använda. Som tur är finns det GPS och mobiler med bra täckning idag. Men det kan fortfarande vara knepigt där mobilnätet är osäkert.