Det finns få saker som är så pinsamma som när man blir upptäckt med att göra något som man inte borde ha gjort eller sagt. Det behöver inte sägas men

Det finns få saker som är så pinsamma som när man blir upptäckt med att göra något som man inte borde ha gjort eller sagt. Det behöver inte sägas men att baktala en annan person är något som kan kosta en all värdighet för lång tid framåt. Jag kommer aldrig att göra det annat än som allmänna kommentarer där man kanske konstaterar att den och den var med på partyt och liknande. Inget personligt alltså.

Risken finns alltid att skvaller kommer till den utsattes öron. Tänk att stå i biokön och prata med en kompis om en annan kompis. Du vänder dig om och där står den där kompisen som man precis pratat om både högt och tydligt. Då vill man sjunka genom jorden, eller hur. Oavsett om det var något harmlöst som sades eller om det var något pikant så är både kvällen och sinnesfriden förstörd för lång framåt. Tala om att man kan få dåligt samvete av ett sånt klavertramp. Tänk, att stå där sen och stamma förläget: – Nej men heeej är du också här…. Ja, det är verkligen hemskt. Det är bra att vara tyst ibland.