Om du är tvingad att hålla i en fest, men absolut inte vill det, så får du här tipsen på hur du ska anordna en riktigt kass fest. Självklart kan du också vända på dem, om du nu skulle vilja bjuda på ett superkalas!

1# Inbjudan

Om ditt mål är att folk helst inte ska komma, så bör du lägga ner så lite tid som möjligt på inbjudan. Be dem att svara inom en dag, så kommer många att utebli. Du kan också vara väldigt vag med var festen ska vara: kanske i Borlänge, kanske i Uppsala. Det kommer att sålla agnarna från vetet. Självklart skickar du ut inbjudan på Facebook, sms eller mejl. Var otydlig och gärna otrevligt, så slipper du du flesta gästerna.

2# Mat och dryck

De flesta associerar fest med mat och dryck. Du kan antingen bjuda på något riktigt torftigt, kranvatten och limpsmörgåsar, eller så ingenting alls. Skippa allt vad småtugg som chips, smågodis och ostar heter, eller så har du det framme, men förklarar att det är till din privata efterfest, för dig och Netflix. Ett tips är att köpa godis online hos Partykungen, då får du mycket för pengarna. Till din efterfest, alltså.

3# Social begåvning

Fester handlar ju mycket om att vara social och trevlig. Strunta i det. Sätt på en film, som Sagan om ringen, och titta på den och låt gästerna sköta sig själva. De är väl vuxna, eller hur?