Choklad är mitt favoritgodis. Chokladkonfekt av alla slag intresserar mig mycket och jag kan äta det varje dag om så vore. Jag vet att det går att ha invändningar mot det men faktum är att undersökningar har visat att en bit choklad varje dag är bra för hälsan. De undersökningar som gjorts har utförts på gamla människor och där har man sett att deras blodtryck blev lägre. Det finns bland annat kalium i choklad och det är blodtryckssänkande bara det. Sen finns det flera andra välgörande ämnen i choklad också. För min del så är smaken det avgörande.
Smaken kommer bäst fram om chokladen är gjord med passande mängd kakaosmör. Det som gör att chokladen smälter fint i munnen är för att kakaosmöret har en smältpunkt på 35 grader. Det finns choklad där man ersatt en del av kakaosmöret med andra fetter med högre smältpunkt. Då blir chokladen hårdare och kakaons smak kommer inte fram riktigt. Som finsmakare kan jag bara säga att choklad som knappt smälter i munnen
är inte gott. Choklad som smälter på ett behagligt sätt i munnen och som inte är alltför sött är fantastiskt.